:. majlis akikah Muhamad Syakir Ilyas .:

Assalamualaikum,

Alhamdulillah, perancangan adik dan suaminya untuk buat majlis akikah syakir berjaya jge dilaksanakan..awal2 lagi mak dah pesan kalau nk buat majlis nie lebih baik buat kat sg. buloh, umah nenek & atuk yg lagi satu..bukan apa, senang sikit umah pun luas kan…kebetulan pulak apaknya syakir share buat akikah nie ngn sepupu dia so mmg sesuai sgt lah buat kat sg. buloh..bezanya syakir 6 bulan n rayyan 3 bulan..time apaknya bwk keliling org2 yg bermarhaban tue si syakir x nanges pun..muka je xde senyum..hahaha…itu biasalah..mata x berkelip tgk semua org yg ada kat situ..syakir sgt suke kalau ramai org nie…cuba kalau xde org, mmg confirmlah nanges…hehe..jom layan pic syakir pulak k..

1

 muka xde senyum..masham aje tau >.<

2

bz betul nak main jam apaknya..adeh

3

faveret syakir nie..main ngan paklong kesayangan…hehe..praktis dulu kan abg ­čśŤ

4

9

6

 syakir dah makin lasak..tue nk melompat lah tue..

7

 kena buli pakai songkok besar paklong..haha

8

dah penat ┬ámain…masa utk recharge..xsampai 20 minit pun lps tue dah jaga & samb main balik… syakir2

Sye kalau dpt jmpe syakir mmg xsah kalau x snap pic dia manyak2..buat kenangan tika rindu katanya…ewah2 (^_^)v..

p/s : tgk pic hubby sye tue, agak2 lah kan bakat tue dah ada ke belom…

:. permulaan 2014 .:

Assamualaikum,

Selamat Tahun Baru 2014!!!

Hari pertama 2014 hubby ajak lepak umah mak..yeay (dalam hati gembira sgt sbb dpt jmpe mak ayah adik syakir)..hehe..sampai2 je umah mak, syakir tgh sedap dibuai mimpi..alahai anak, baru┬á nak gomol2 awak tau..xpelah tunggu dia bgn nnt sambung gomol2..baru ckp x lama lepas tue dah jaga dah syakir..sye apa lagi kan terus lah main2 gomol2 syakir..rindu tak tertahan,mane x rindunya kan dari hari pertama lahir lg dah ada dpn mata sampailah sye kawen nie..dah 5 bulan usia si syakir nie mcm2 ragam sekarang..tp paling manis senyuman dia lah.. ­čÖé

Layanlah pic2 syakir nie ha..bukan main lagi dia nyonyot buah tue, sedap agaknya..next month dah 6bln dah boleh start mkn..

1

2

3

4

5

6

bam2 maklong nie..syg awk tau…

:. 1st date dgn syakir .:

Assalamualaikum semua,

Dalam pd sibuk menghitung hari, sempat lg berdating dgn buah hati tersyg a.k.a syakir ilyas…hihi..syakir temankan maklong cari brg2 sikit..

1st time keluar ngan bby kecik mmg btl2 mencabar..mana x nya, kalau dah tiba time menyusu mmg syakir melalak mcm kena dera..aduhai bikin maklong gelabah aje syg..hehe..tp nama pun pengalaman kan, nnt bila ada anak sendiri(Insyaallah) dah x kekok nk handle baby..

20131013_134503

pic masa pilih bunga utk hiasan hantaran..keterujaan si kecik nie kepala dok kiri kanan kiri kanan pandang…hehe

Posted from WordPress for Android

:. rindu .:

Assalamualaikum,

Minggu nie budak tecik yg bernama Syakir balik umah tok umie & tok abah kat SB..jadinya ini pertama kalilah nenek & tok ki sini berjauhan ngn cucu kesygan..hehe..semalam call hari nie call.
sbb nk tau keadaan Syakir kat sana..hehe..tp sebenarnya boleh nampak tok ki yg rindu sgt nie..tok ki yg sll suruh call mama Syakir..nenek pulak ckp nnt Syakir balik sini xingat nenek dah..aduhai nenek2..Syakir xlupelah..lgpun sapa yg sll mandikan,cuci berak kencing,dodoikan,bg susu dlm botol..eh mcm2 lagilah..ingat sgt suara nenek tue tau..

Maklong pun rindu gak..rindu nk gomol2..rindu nk buli (mama jgn mare ea..gurau aje)..xsbr nk tggu isnin Syakir balik..sementara tue layan r pic kat bawah nie..pengubat rindu..

image

eh..dh janji nk update psl mkn2 kn..ampun ya..next entri nmpknya..

tata

Posted from WordPress for Android

:. cerita weekend lepas.:

Assalamualaikum,

Dah pukul 5.30 tapi sye masih di ofis lagi..kenapakah daku rajin sgt nie..silalah pulang cpt2..hehe..Sebenarnya nak cerita pasal weekend lepas..cik alisha kaisara akhirnya sampai juga ke teratak keluarga sye..dapat jmpe syakir ilyas..seronok tgk gelagat alisha tau..kali terakhir dulu masa umur 2 bln , masa tue kecik lagi dia tue..comey2 & bam2 sgt.sampaikan ibu alisha ckp mewarisi bam2 sye..hahaha..mmg tbb kan jawapannya..

Suke tgk masa alisha main2 ngan atok syakir..takut tp nk main jugak tue yg geli hati semua org..tambah2 dah pandai ckp nak2..hehe..awk nie cumel la alisha..nnt dtg lagi ea umah cikda..jum layan pic alisha..yeay

 

1234

jumpa lain entri..

mau pulang

tata

:. 21 Ramadhan – persiapan raya .:

As salam,

Alhamdulillah, puasa dah masuk hari ke 21..pejam celik pejam celik kejap aje masa berlalu kan..minggu depan dah nak raya..Tahun nie last sambut raya berstatus SINGLE..thn depan insyaAllah dah berdua..hihi..persiapan raya pun ala kadar, baju raya pun xde tau..fokus sye lebih pada persiapan BIG DAY bulan 11 nnt..pakai aje yg thn lps punya..xpon boleh pakai baju masa wedding adik last year.Kira baru la kan sbb baru sekali aje sye pakai (^_^)v .. Cuti pun xlama, amik sehari je pun..sehari sblm raya pon gigih lagi bekerja tau..xpelah memandangkan raya pun di sini n xblik kampung so xde la rasa terkilan sgt..tambah pulak raya thn nie raya dgn MUHAMAD SYAKIR ILYAS –> ahli keluarga baru dlm keluarga kami yg kecik nie..wah,mesti rumah sye jadi tumpuan raya nnt ..yelah nak menjenguk baby Syakir yg super duper kiut tue..

Kalau ditanya persiapan BIG DAY sye tue,ermmmm masih dlm proses..doakan moga2 sye dpt realisasikan projek DIY sye ek..moga2 apa yg sye dan MK rancangkan dpt dilaksanakn..amin..ok lah gerak dulu ea sbb hari nie ada iftar bersama PCA..sblm tue sye tempek pic bby Syakir tgh tersenyum..

IMG-20130728-WA0005

mimpi indah ea Syakir syg..

selamat berbuka semua (^_^)v